Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση στήριξης προς τον Δήμο Χαλανδρίου


Ο αυταρχικός κατήφορος του μνημονιακού κράτους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και δε θα μπορούσε, να μην ακουμπήσει το Δήμο Χαλανδρίου.
Νέα τομή συνιστά η προσπάθεια της ΓΓ της περιφέρειας να ακυρωθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δεν θα παρέδιδε στοιχεία για την αξιολόγηση και τον έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων. Η κίνηση αυτή είναι σαφώς υπαγορευμένη από την κυβέρνηση, ώστε να χτυπήσει την απόφαση του Δήμου, να εμποδίσει την διπλά προσχηματική διαδικασία, επανέλεγχου και αξιολόγησης. Στόχος αυτής της προσχηματικής διαδικασίας ήταν και είναι, η προσπάθεια δημιουργίας δεξαμενής εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., από όπου θα προέλθουν οι 6.500 απολύσεις από το Δημόσιο, που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και Τρόικα.
Μετά την επιμονή του Δήμου στην απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ήρθε η σειρά της «Δικαιοσύνης» να συνδράμει στο έργο του Μητσοτάκη του νεώτερου. Από ότι φαίνεται η περιοδεία του πλασιέ της Τρόικα και των συμφερόντων του κεφαλαίου, από κανάλι σε κανάλι, είχε αποτέλεσμα: ο εισαγγελέας, στις 16 Οκτωβρίου, κάλεσε τον Δήμαρχο του Δήμου Χαλανδρίου, να «εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις». Το έγκλημα της δημοτικής αρχής: η αντίσταση ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών της Τ.Α. και στην παράδοση τους στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, εις βάρος του κόσμου της εργασίας.
Η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής του Χαλανδρίου από τη μεριά του κράτους, δεν είναι τυχαία. Η επιλογή του δήμου να μη γίνει παράρτημα των μνημονιακών κρατικών υπηρεσιών έτσι ώστε η δεξαμενή των 6.500 απολύσεων να μη «γεμίσει» από προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες του δήμου, είναι ένα παράδειγμα αντίστασης που «ενοχλεί».
Η παρούσα δημοτική αρχή προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης και των αναγκών των κατοίκων της, αρνείται τη μετατροπή του Δήμου, σε ένα ακόμα γρανάζι της μνημονιακής κρατικής μηχανής και οφείλει να αντέξει την πίεση που προκύπτει από τις επιθέσεις της «μνημονιακής νομιμότητας» του αστικού συνασπισμού εξουσίας.
Για την εμάς είναι σαφές ότι όποιος παλεύει απέναντι στις μνημονιακές επιταγές και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και λαϊκών τάξεων αξίζει να στηριχθεί σε κάθε όψη του αγώνα του, εντός ή εκτός των ορίων της αστικής νομιμότητας. Ο Φάρος Αντίστασης και Ρήξης καλεί  τους εργαζομένους και τους κατοίκους του δήμου να αντισταθούν και να στήσουν «μπλόκο» στην διάλυση των υπηρεσιών του δήμου τους και στην εξώθηση εργαζομένων στην ανεργία.  Η κίνησή μας θα συμβάλει έτσι ώστε να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους κατοίκους του Χαλανδρίου ενάντια σε όσους θέλουν ο δήμος Χαλανδρίου να γίνει ένα ακόμα μνημονιακό μαγαζί.
Σήμερα μόνο η σύγκρουση και η ρήξη με τους μηχανισμούς της καταστροφής  κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να είναι χρήσιμη για το λαό, κάθε τέτοιου είδους σύγκρουση που θα εξυπηρετεί αυτό το σκοπό θα μας βρίσκει σύμμαχους.

Καλούμε τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια την ώρα της απολογίας του δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου